Három-öt fős csapatok jelentkezését várja a Mosoni-Duna Hajós Egyesület január 20-ig, a kolbásztöltő versenyre, az Itató Szabadstrand büféjéban. A nevezési díj csapatonként tizenötezer forint, mely tartalmazza a 10 kg sertéshúst, és a 20 méteres sertésbelet. A versenyzőknek húsdarálót, kolbásztöltő készüléket, deszkát, késeket, illetve fűszereket kell biztosítani maguknak. A verseny helyszínén lehetőség lesz a csapatoknak a kolbászokat megsütni. A zsűriben helyet foglal majd Heveder Zoltán világbajnok mesterszakács, és Böröndi Lajos.
A versenyt hagyományteremtő céllal rendezik meg, melynek alapötletét a Csabai kolbászfesztivál adta – mondta el Csereklyei László, az egyesület elnöke.
A téli programra január 26-án kerül sor az Itató Szabadstrandon.