Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Komoly gépészeti találkozót rendeznek Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik legnagyszabásúbb, hallgatóknak szóló szakmai eseményét, a Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciáját. A programon részt vevő mérnökjelöltek gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek valós ipari feladatok megoldásában, és megismerkedhetnek szakterületük vezető vállalataival is.

A különböző intézményekből érkező hallgatók feladata, hogy vegyes csapatokat alkotva megoldjanak egy vállalati partner által kínált valós ipari feladatot. Lényegében egy nagyon gyors lefutású (mindössze három napig tartó) projektet kell megoldaniuk a probléma elemzésétől a megoldás prezentálásáig. A hallgatókat csapatvezetők és céges mentorok segítik a munkában.

Idén nyolc vállalat csatlakozott szponzorként az eseményhez, melyre tizenegy magyarországi illetve határon túli egyetemről várják a résztvevő hallgatókat. A bemelegítő vasárnapi napot követően április 8-án, hétfőn kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol a meghívott vállalatok képviselői ismertetik a feladatokat a csapatokkal, majd megkezdődik a munka. A konferencia végül szerdán, a prezentációk utáni záró eseménnyel fejeződik be.