Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha szereted a könyv illatát, kézbe venni a betűsorokat, akkor ki ne hagyd a 94. Ünnepi Könyvhetet.

Június 8. és 11. között a budapesti Vörösmarty tér, illetve a Vigadó tér területén százhatvan kiállító vár kínálatával.

Mindezt megspékelve dedikálásokkal és beszélgetésekkel. Igazi kulturális cunami.  Ahogy minden évben, a kiadók ilyenkor számos kiadvány megjelenését a rendezvény környékére időzítik. A teljesség igénye nélkül persze, de választottunk néhány könyvet, amolyan csalogatóként.

Magvető Kiadó : Tóth Krisztina – Ahonnan látni az eget

A szerző új kötete az elmúlt években született elbeszéléseit és tárcanovelláit tartalmazza. Egy könyv a jelenről, a hétköznapokról. A háttérben meghúzódó válságok, tragédiák, vagy a mindennapi abszurditás, a felszabadult nevetés lesz az, amit az olvasó magával visz belőlük.

21. Század Kiadó: Véronique Mougin – Ahol a tű átfér

Tomi tizennégy éves. Zsidó lévén deportálják azédesapjával és a legjobb barátjával együtt. Hogy mentse az életét, azt állítja, ért a szabómesterséghez, ettől kezdve a csíkos rabruhákat kell megfoltoznia. Ami blöffnek indult, szerelem lesz első látásra. E hivatás jelenti számára a kiutat. Az Ahol a tű átfér szinte hihetetlen, mégis igaz történet, amely a koncentrációs tábortól a francia haute coutureszédítő csúcsáig, egy ragyogó jövő felé ível, miközben bemutat egy regényes életpályát.

Jelenkor Kiadó: Tompa Andrea – Sokszor nem halunk meg

1944-et írunk. Megkezdődik a gettósítás, egy kolozsvári orvosnő a dajkára bízza gyermekét. Erzsi és a férje kétségbeesetten ügyelnek rá, hogy sem a szomszédoknak, sem a rokonoknak ne tűnjön fel a pár hónapos csecsemő jelenléte, míg reménykedve várják a háború végét.

Manó Könyvek: Vigaszkönyv – Antológia, Rippl Renáta és Hartl Bernadett illusztrációival

A nagy sikerű Mesélj nekem! sorozat legújabb kötetében magyar kortárs szerzők hét mesével és hét verssel segítenek bennünket abban, hogy vigaszra leljünk. Egy horzsolás, egy veszekedés, egy elveszett játék után. Ha megtanuljuk kimondani az érzéseinket és felismerni a szükségleteinket, akkor jó úton haladunk.