Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Közbiztonsági referensek vizsgáztak Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden délelőtt került sor az újonnan kinevezett közbiztonsági referensek vizsgájára a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az egy hetes képzés során a közbiztonsági referensek katasztrófavédelmi alapismereteket, megelőzési és iparbiztonsági ismereteket, veszély-elhárítási tervezést is tanultak, de megismerték a polgári védelmi szervezetek megalakítási, alkalmazási és mozgósítási feladatait, a védekezési feladatok logisztikai biztosítását, tanultak a mentés megszervezéséről, a lakosságvédelemről, a Vis Maior eljárásról és a karitatív szervek és az önkormányzatok együttműködési lehetőségeiről is. 

A huszonhárom referens először írásbeli vizsgát, majd a háromtagú bizottság előtt a kihúzott tételből szóbeli vizsgát tett. A sikeres vizsgát követően Beke Zoltán tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő adta át a tanúsítványokat és egyben gratulált a résztvevőknek. Az alezredes beszédében szintén hangsúlyozta a közbiztonsági referensek tevékenységének elengedhetetlenségét, hiszen fő feladatuk a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése, a polgármester szakmai ismeretekkel történő támogatása.