Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Közelednek az álláspontok?! – Új bérajánlatról tárgyaltak az Audinál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átadta az Audi Hungaria Független szakszervezete az új bérkövetelést a munkáltatói oldalnak.

 Az első követeléshez képest a változtatás, hogy az alapbéremelés tekintetében a 23 % helyett, 21 %-os alapbéremelést követeltek, valamint a jubileumi bónuszok tekintetében csak a 30 éves jubileumról tárgyaltak a munkáltatói oldallal a most zajló bértárgyalás során.

A módosítással a szakszervezet véleménye szerint, jelentős mértékben közelítenek a munkáltatói ajánlat felé.

Az AHFSZ bérkövetelésének megváltoztatott részletei:

 • Alapbéremelés tekintetében százalékos mértékű alapbéremelésben kívánunk megállapodni, amelynek mértéke 2023.április 01-től 21 %.
 • A jubileumi bónusz juttatása, összegei 2023 -tól a következők legyenek:
  10 év után 150 000 Ft
  15 év után 225 000 Ft
  20 év után 300 000 Ft
  25 év után a jelenleg is kifizetésre kerülő elemek maradjanak, amely egy havi alapbér+mozgóbér összeget plusz egy nap fizetett szabadságot tartalmaz
  30 év után az alapbér+mozgóbér összeg 1,33 ((alapbér+mozgóbér)*1,33) szorosának megfelelő összeget valamint plusz két nap fizetett szabadságot tartalmazzon.
  Az AHFSZ a továbbiakban nem tekinti a jelenlegi bértárgyalás illetve a létrehozandó bérmegállapodás részének a 35 év munkaviszonnyal valamint a 40 év munkaviszonnyal rendelkező munkatársak jubileumi díjazását.

A csütörtöki tárgyalás során két fontos pontban is meg tudtak egyezni a későbbiekre vonatkozóan. A munkáltatói oldal és az AHFSZ elkötelezte magát abban, hogy a teamgyűlések kérdésében egy közös projektben kívánja megkeresni a legjobb megoldást, amely projektet 2023 áprilistól indít el. A munkáltatói oldal vállalta, hogy a következő bértárgyalási fordulóra újabb ajánlatot fog átadni a munkavállalói oldal részére.

Legközelebb 2023.03.07-én ülnek újra tárgyalóasztalhoz a felek.