Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Közelednek az álláspontok? Új bérajánlattal állt elő az Audi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új ajánlatot vázolt a munkáltatói oldal az Audi Hungaria Független szakszervezetnek a bértárgyalások legújabb fordulójában. A felek hétfőn ültek tárgyalóasztalhoz. 

Az Audi Hungaria új bérajánlata szerint továbbra is két évre állapítanák meg a bérket, idén áprilistó 6,5%-os, jövő áprilistól további 4%-os és jövő októbertől pedig 2%-os alapbéremeléssel. A munkáltató a dolgozóknak idén és 2025 júliusában is bruttó 300 000 Ft egyszeri kifizetést adna, emellett pedig a Béren Kívüli juttatás keretösszegét 2025, és 2026-os évre 500 000 forintban állapítanák meg. A Lojalitási bónuszt kiegészítenék a 31. és 32. évre vonatkozóan 43.500 Ft havi összeggel.  

Az AHFSZ a bélrtárgyalások első fordulóján mutatt be a követeléseit. Eszerint a bérmegállapodás egyéves időszakra szólna, és 12%-kal emelné meg az alapbért. A szakszervezet 2025-re 550 000 forintban határozta meg a választható béren kívüli juttatás összegét. A lojalitási bónuszon nem változtatnának, de kiegészítenék a 31. év után járó bónusszal, aminek értéke 45 ezer forint. A bérkövetelésben szerepel 500 000 forint egyszeri kifizetés is, amelyet a májusi bérrel, júniusi kifizetéssel várnak az munkáltatótól.

  A mostani bértárgyalások után az új ajánlatot az AHFSZ munkacsoportja március 1-jén, a Bizalmi értekezlet március 4-én értékeli ki. A következő bértárgyalási forduló március 4-én lesz.