Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Közlekedésbiztonsági táblákat helyezett el a GYSEV a vasúti átjárókban

A közlekedés biztonságát szolgáló, "Veszélyhelyzet esetén értesítendő" feliratú táblákat helyezett ki a GYSEV Zrt. a vonalhálózata vasúti átjáróinak többségében. 

A baleset, egyéb rendkívüli esemény vagy vasúti hiba észlelésekor a bejelentő hívása alapján a vasúttársaság munkatársai pontosan be tudják azonosítani az érintett vasúti átjárót, majd az elhangzott információk alapján felmérik a helyzet súlyosságát, és azonnal intézkedni tudnak.

Ha szükséges, leállítják a vasúti forgalmat az érintett szakaszon, illetve értesítik a rendőrséget, a mentőket vagy az elhárító egységeket. A hívások akkor is hasznosak, ha valaki a sorompó meghibásodását jelenti be. 

A társaság "Ne történjen baleset! De ha mégis bekövetkezik, legyünk tisztában azzal, hogy mit kell tennünk" mottóval indított kampányt, hogy felhívják az emberek figyelmét a zöld színű táblákra.

A GYSEV Zrt. teljes vonalhálózatán jelenleg 270 vasúti átjáró található, ezek többségében kihelyezték a sorompó azonosítószámát is tartalmazó információs táblákat.