Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly nyáron röppent fel a hír, hogy közös dalt készíthet a Cradle Of Filth és Ed Sheeran, amit valószínűleg nem sokan vettek komolyan, Dani Filth azonban egy friss interjúban ismét erről beszélt és azt is elárulta, hogy a népszerű popsztár már felvételeket is készített hozzá.
 
"Egy részét már felvette, de aztán megszületett a kislánya, ez pedig értelemszerűen átvette a prioritást nála, és persze az sem mellékes, hogy nagyszabású koncerteket ad világszerte. Nyilván nem mi vagyunk most neki a legfontosabbak, de nemrég beszéltem vele, és a szavát adta, hogy befejezzük a közös dalunkat, úgyhogy majd egyszer csak kész lesz és akkor be is mutatjuk. Nincs ebben az egészben semmi irónia. Szeretünk nagyon különböző dolgokat vegyíteni egymással, mert az mindig izgalmas. Szívesebben dolgozom Ed Sheeran-nel, mint sok olyan előadóval, akik zeneileg közelebb állnak hozzánk. Direkt nem mondok neveket. Szerintem két ennyire eltérő stílus ötvözése már önmagában érdekes."
Korábban is megszólalt a témában a Cradle Of Filth frontembere, Dani Filth , aki elárulta, hogy Ed megkereste őt egy lehetséges együttműködéssel kapcsolatban. 
"Ed rám írt és már több e-mailt is váltottunk azóta. Felajánlotta, hogy szívesen eljönne hozzám, de megírtam neki, hogy nekem nincs saját bárom és falum, úgyhogy inkább én mennék hozzá, és ebbe is beleegyezett. Azt írta, hogy nagyon szereti a bandámat és nyitott bármire. Egyébként nagyon kedves és normális srácnak tűnik. Mi amúgy is szeretjük a megosztó dolgokat. Ha valaki azt mondja nekünk, hogy ne tegyünk meg valamit, csak azért is megcsináljuk. Nemrég például a Twiztid nevű csapattal vettem fel egy rap dalt, ami elég Rammstein-es és Beastie Boys-os lett. Ez az Ed Sheeran-es együttműködés is remek móka lenne, és az lenne a legjobb, ha valamilyen jótékonysági céllal valósulna meg, mert akkor hitelesebbnek tűnne."