Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Közösen nyert fenntarthatósági díjat az Audi Hungaria és a Büchl Hungaria

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban KÖVET Konferencia és díjátadó keretében az AUDI HUNGARIA Zrt. a BÜCHL HUNGARIA Kft.-vel közösen vehette át az „Környezeti Megtakarítás” díjat „A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások” kategóriában. A díjátadó keretében olyan hazai vállalatokat és önkormányzatokat tüntettek ki, amelyek gazdaságilag is megtérülő megoldásokat találtak a jelen kor környezeti kihívásaira. A díjátadó után a díjazott vállalatok képviselői egy kerekasztal beszélgetés keretében mutatták be környezetvédelmi projektjük követendő példáit

Az Ablakon Bedobott Pénz Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti a benyújtott környezeti és gazdasági szempontból is előnyös projekteket bemutató pályázatokat, melyeket az egyesület szakértői a vállalatok székhelyén auditálnak, majd független szakmai zsűri döntése alapján osztják ki a Környezeti Megtakarítás Díjakat.

Az Audi Hungaria a Büchl Hungariával közös fenntartható hulladékszállítás projektjükkel érdemelték ki „A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások” kategóriában a díjat már megvalósult, pénzügyileg megtérülő fejlesztésükért. Az Audi Hungaria és a Büchl Hungaria szoros együttműködés mellett alakították fenntarthatóbbá a hulladékszállítást: elektromos teherautók segítségével tették a telephelyek között történő hulladékszállítást fenntarthatóbbá. A járművek töltésére az Audi Hungaria a 2024-es évben külön töltőoszlopot tervez elhelyezni a gyártótelephelyen

Az Audi Hungaria stratégiájának egy meghatározó pillére a fenntarthatóság: a vállalat számos környezetvédelmi intézkedés segítségével folyamatosan csökkenti környezeti lábnyomát. A vállalat 2020 januárja óta mérleg szerint karbonsemlegesen működik. Az Audi Hungaria a geotermikus energia legnagyobb ipari felhasználója Magyarországon, továbbá karbonsemlegességéhez a vállalat logisztikai központjainak tetején működő, Európa legnagyobb napelemparkja járul hozzá. A vállalat 2021-ben indította az Aluminium Closed Loop projektet, melynek keretében a gyártásban keletkező alumínium hulladékot zárt körforgásba vezetve használják fel. A győri vállalat gyárterületén található méhészet, valamint gyógy- és fűszernövénykert is.