Különleges Barokk Esküvő

Különleges Barokk Esküvő
Különleges Barokk Esküvő

Mindezen túl még számos egyéb különlegesség várja azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak a XXI. barokk esküvő ceremóniájára és a köré szervezett háromnapos fesztiválra. Újdonság lesz a barokk performansz korhű ruhákba öltözött nők részvételével szombat délelőtt a sétálóutcában, továbbá Harcsa Veronika és a Fugato Orchestra koncertje, amelyen barokk muzsika csendül fel modern felfogásban. Az előadást szombat este tartják a zsinagógában.A hangverseny előtt fogad örök hűséget egymásnak a jegyespár a Radó-szigeten. Ezúttal a Győrött dolgozó, a közeli Rábatamásiban élő Ádám Annamária és Véghelyi Tamás mondja ki a boldogító igent látványos barokk ceremónia szerint.

 

A barokk esküvő ma már a város szimbolikus eseménye, amelyben évről évre több tízezer hazai és külföldi néző gyönyörködik. A népes közönség megcsodálhatja, ahogy a barokk viseletbe öltözött ifjú pár és az örömszülők lovas hintókkal végighajtanak a belvároson. Barokk öltözetben pompázó násznép kíséri őket a ceremónia helyszínére, a felvonulást udvarhölgyek és táncosok, zenészek és komédiások sokasága színesíti. A különleges időutazásban a város több száz lakója is részt vesz, valamennyien barokk jelmezben vonulnak, követve a jegyespárt és az örömszülőket. A jegyesek a korabeli magyarországi főúri esküvők tradíciója szerint fogadnak örök hűséget egymásnak. 
    Az esküvő köré szervezett háromnapos fesztiválnak Győr barokk belvárosa kínál valódi díszletet. Az esküvő napját megelőző este szerenádot adnak a menyasszonynak Közép-Európa egyik legszebb barokk terén, a Széchenyi téren. A gyerekeket ugyanott különleges játékok és barokk táncházak várják egész hétvégén. Az eseménysorozat A színigazgató című zenés komédia előadásával zárul. A produkciót a budapesti Operettvilág Együttes adja elő. 

(MTI)