Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kutyafuttató és játszótér is épül Écs új találkozási pontján

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Letették Écsen helyi közösségi tér és park kialakítását célzó fejlesztés alapkövét. Kutyafuttató és játszótér is lesz a település új találkozási pontján. A beruházást az indokolja, hogy a településen ezidáig hiányzott egy olyan közösségi tér és park, mely találkozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A beruházás a Fő út közelében, a helyi élelmiszer áruház mögötti területen valósul meg.

 

A projekt legfontosabb része egy rendezvény- és közösségi tér kialakítása közvilágítással; továbbá egy füvesített és változatos növényekkel beültetett park. A beruházásban többek közt 1043 négyzetméternyi, vízelvezetéssel rendelkező térköves rendezvénytér, valamint 250 négyzetméternyi járda és térkövezett pihenőhely jön létre. Mindezeken túl egy 214 négyzetméteres játszótér is épül, valamint füvesített kutyafuttató készül.

A Pannonhalmára átvezető közlekedési folyosót is fejlesztik

A projektindító eseményen Szabó Norbert polgármester arról is beszámolt, hogy a fentiekhez kapcsolódva fejlesztik a Fő utca és a szomszédos Pannonhalmára vezető Tó utca kereszteződését is. A Tó utca-Fő utca kereszteződés egy újabb, a Tó utcát átszelő gyalogátkelőhellyel bővül, valamint a Tó utca melletti gyalogjárdát teljes hosszában felújítják. A Tó utcai buszmegállónál buszöblöt, valamint le- és felszállásra alkalmas peront is építenek.

A beruházás harmadik és szintén nagyon fontos része a csapadékvízelvezetés fejlesztése. A Tó utcai gyalogjárda mellett felújítják a teljes csapadékvízelvezető rendszert, továbbá 200 méter hosszon megújul a Dózsa György utca már kritikus állapotban lévő csapadékvíz-elvezető rendszere. Ugyanilyen hosszban az árok melletti gyalogjárdát is fejlesztik, amely a temető előtt korábban önerőből felújított járdaszakasz folytatása.

 

Fotó: Orbán Jolán