Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Lakott területen, több, mint 110 km/h-val gázolta halálra a gyalogost

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves fiatal férfi ellen, aki lakott területen belül 110 km/h feletti sebességgel gázolt el egy gyalogost. 

A vádirat szerint a férfi mégg tavaly szeptemberben, az éjszakai órákban Sopronban 117-119 km/h sebességgel közlekedett olyan útszakaszon, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/h volt.

A férfi ezzel a sebességgel ért egy jobbra ívelő útkanyarhoz, melyet a fizika szabályai alapján legfeljebb 108-113 km/h sebességgel lehetett volna bevenni. A túlzott sebesség miatt a sofőr nem tudta követni az út vonalvezetését, felsodródott a járdára, ahol elütötte az ott gyalogosan közlekedő 39 éves sértettet.

Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Győri Járási Ügyészség a férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására is tett indítványt.