Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Lakott területen mérték be 126 km/h-al a száguldó autóst

Rekordgyorshajtót fogtak a rendőrök június 3-án Győrben. Egy személyautó sofőrje az adott útszakaszra vonatkozó 50 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 126 km/h sebességgel közlekedett. – olvasható a police.hu-n. 

A rendőrség azt közölte, a Gyirmót és Ménfőcsanak közötti területen, a 83-as főút nagyobb útépítési munkálatai miatt az elmúlt hónapban többször került sor forgalmirend-változásra, amely a közvetlenül nagymértékben a lakóövezetet érinti. Ménfőcsanakon érzékelhetően nőtt a torlódásokat kikerülő gépkocsiforgalom, így a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő és balesetveszélyesen közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, illetve ellenőrzésekre lehet számítani. 

Egy ilyen ellenörzés során  június 3-án, 18 óra körül pedig rekordmérés történt, amikor egy személyautó sofőrje az adott útszakaszra vonatkozó 50 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 126 km/h sebességgel közlekedett.

Az ilyen mértékű jogsértés szankciója 300.000 forint összegű közigazgatási hatósági bírság, valamint 8 előéleti büntetőpontot is vonhat maga után – közölte a rendőrség.