Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legendás zenekar történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome csarnokban. Lovasi András és Kispál András együttese az elmúlt négy évtized legjobb dalaiból válogat.
 
Az eseményre a jegyek 2023. december 4-étől kaphatóak a www.eventim.hu oldalán.
 
A magyar alternatív zenei szcéna vitán felül legmeghatározóbb, legnagyobb hatású együttese, a Kispál és a Borz 2024. december 30-án az MVM Dome-ban ad koncertet. 

Az 1987-ben alapított gitárzenekar 10 stúdiólemez megjelentetése után, folyamatosan emelkedő sikereinek csúcsán köszönt el a közönségétől 2010-ben, hogy ígéretüket beteljesítsék, miszerint kreatív munka híján nem fognak saját maguk "tribute" zenekara lenni. A nosztalgiabulik helyett minden tag megtalálta a saját számítását: a közönség hamar nyugtázhatta, hogy a Kiscsillag zenekar élére álló Lovasi András friss dalaitól és dalszövegeitől nem kell elköszönnie, sőt, ő maga három szólólemezzel, a 2017-es Lovasi50 arénakoncerttel és az azt követő folyamatos turnézásával bizonyította, hogy az emlegetett "kreatív energiákból" korántsem fogyott ki. Dióssy D. Ákos billentyűs hangmérnökként teljesedett ki, miközben fix "beugrós" lett a Pál Utcai Fiúk koncertjein. A névadó Kispál András pedig előbb a Velőrózsák nevű zenekarban kamatoztatta tovább jellegzetes gitártudását, majd látszólag háttérbe vonult, de a pandémia alatt kisebb kertkoncertek keretében újra egymásra talált a Kispál-Lovasi szerzőpáros. 
 
2022-ben a Kispál és a Borz bejelentette, hogy visszatérnek egy saját fesztiválon a Kispál on Orfűn, és megjelentettek két új dalt – kétség sem férhetett hozzá, hogy képesek voltak ott folytatni, ahol abbahagyták. 2023 májusában új lemezzel jelentkeztek Beszorult mondat címmel. Ugyanekkorra koncertet hirdettek a Budapest Parkba, melyre rekordgyorsasággal fogytak el a jegyek, és végül tartottak egy teltházas ráadásnapot is. 

Jövőre, 2024. december 30-án történetük legnagyobb beltéri koncertjét adják az MVM Dome-ban, ahol a zenekar az alapfelállása (Lovasi András – ének, basszusgitár, Kispál András, gitár, Dióssy D. Ákos – billentyűk, Bajkai Ferenc – dob) izgalmas vendégzenészekkel és énekesekkel bővül ki.