Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A konferenciasorozat célja, hogy olyan platformot nyisson a gazdasági és társadalomtudományi szakértők számára, ahol a fenntartható fejlődés és a globális trendek kérdéseiről értekezhetnek inspiráló nemzetközi közegben.

2020 óta először tartották Magyarországon a Gazdasági és Társadalmi Fejlődés (Economic and Social Development – ESD) nemzetközi konferenciát, amelyet a Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központja és a horvátországi University North közösen szervezett. A 111. alkalommal megrendezett fórumon nyolc egyetemről vettek részt kutatók és PhD-hallgatók Európából és Afrikából.

Az ESD konferenciasorozat célja, hogy olyan platformot nyisson a gazdasági és társadalomtudományi szakértők számára, ahol a fenntartható fejlődés és a globális trendek kérdéseiről értekezhetnek inspiráló nemzetközi közegben. A 111. ilyen alkalmat a Széchenyi-egyetem budapesti központjában tartották a közelmúltban. Az esemény „A fenntartható fejlődés egységes alapjának megteremtése: interdiszciplinaritás a kutatásban és az oktatásban” címet kapta.

A program 16 előadást tartalmazott, amelyek a globalizáció, a fenntarthatóság és a digitalizáció területeit, valamint ezek vállalati környezetre, gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatását járták körbe. A kutatásokat marokkói, horvát, lengyel, portugál és magyar egyetemi oktatók és PhD-hallgatók készítették.

Huszár Barbara, a Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központjának vezetője a konferencia legfőbb értékét a közös platformban és a kapcsolatépítésben látta. „Egy ilyen program során lehetőségünk nyílik arra, hogy tehetséges kutatókkal és gyakorlati szakemberekkel értekezzünk, akik a szakterületük élvonalába tartoznak. Meglátásaik, tapasztalataik és innovatív gondolataik mindannyiunkat inspirálnak, és olyan új ötleteket szíthatnak, amelyek pozitív változásokat idézhetnek elő a jövőben” – mondta.

Fotó: A budapesti konferenciát Domagoj Cingula, az ESD főszervezője, Huszár Barbara, a Széchenyi István Egyetem Budapesti Innovációs és Képzési Központjának vezetője, Mladen Andrlić, Horvátország magyarországi nagykövete és dr. Baracskai Zoltán egyetemi docens nyitották meg.
Forrás: Széchenyi István Egyetem