Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Letartóztatták a mosonmagyaróvári gyilkost a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája szombaton az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a pénteken Mosonmagyaróváron történt emberölési ügy gyanúsítottjának letartóztatását.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság döntésének indokolása szerint a nyomozás során a lakókörnyezeti tanúk kihallgatása még nem történt meg, így fennáll a reális veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a folyamatban lévő bizonyítási eljárást a tanúk esetleges befolyásolásával megnehezítené.

A döntés elsőfokon jogerős, az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette

Előzmények: 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon május 19-én reggel jelent megy egy 67 éves helyi férfi, aki elmondta, hogy előző napon, az esti órákban a Mosonmagyaróvár lévő otthonukban megölte feleségét. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a helyszínre érve megtalálták a 67 éves asszony holttestét.