Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A nyári időszakban mindenkinek jól esik egy kis otthoni felüdülés, melyre tökéletes megoldást jelenthet egy hűsítő csobbanást a kerti medencében.

 
A családi házas és kertvárosias övezetekben egyre népszerűbbek a fix telepítésű medencéken kívül a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek előkészítésük során nagy víz felhasználást igényelnek. Ezért a hirtelen beköszöntő jó idő következtében felhívják a vízfelhasználók figyelmét az alábbiakra:

A nyári lubickolás sok örömet és kellemes kikapcsolódást tud okozni számunkra, azonban érdemes nagyobb gondot fordítani ezeknek a vizes szórakoztató eszközeinknek az előkészítésére. A meleg hónapokban megnövekszik a vízkészlet felhasználása, és ha sokan egy időben, hirtelen töltik fel medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát, áramlását befolyásolja és a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

Ezért azt kérik a fogyaszóktól, hogy kerti medencéjük feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben 2-3 napra tervezzék. Célszerű továbbá a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.