Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ma délután tetőzhet a Rába Győrnél

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rába árhullám levonulása továbbra is zavartalan, melynek tetőzése ma délután várható Győr térségében. A vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik a helyenként megjelenő árvízi jelenségeket, de különösebb probléma nem jelentkezett. – közölte az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság. 

Győrben a vízállás jelenleg megközelíti a rakpart szintjét. A várható tetőző vízszint magassága a városban árvízvédelmi készültségi szintet (500 cm) nem ér el. Győr térségében is megemelkedő vízhozam nagyobb tömegű uszadékot szállíthat. Felhívják a vízen közlekedők figyelmét arra, hogy a Mosoni-Dunán a Rába torkolatnál az áradás miatt jelentősen megnövekedett a vízsebesség.

A Rába folyó apadása és a kedvező hidrológiai helyzet miatt a központi védelemvezető 2023. augusztus 11-én reggel 6 órától a fennálló III. fokú készültséget II. fokú árvízvédelmi készültségre mérsékelte az alábbi árvízvédelmi szakaszokon:

  • 01.08. Győr-Árpási árvízvédelmi szakaszon a Rábapatona és Rábacsécsényi gátőrjárásokon;
  • 01.12. Koroncó-Mórichidai árvízvédelmi szakaszon a Kisbaboti és Mérgesi gátőrjárásokon.