Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Ma van a magyar labdarúgás napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

70 évvel ezelőtt ezen a napon aratott világraszóló győzelmet az Aranycsapat, amely 6:3-ra legyőzte az akkor verhetetlennek hitt Angliát a londoni Wembley Stadionban.

 

A hagyományos ünnepséget egy nappal korábban tartották meg. A centenáriumi emlékművet, Mihály Gábor szobrászművész alkotását 2001-ben, a szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából adták át az akkori Népstadion, a mostani Puskás Aréna tőszomszédságában – emlékeztet honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

A megemlékezésen a hajdani legendás válogatott játékosok mellett a jelenlegi női és férfi nemzeti csapatok is képviseltették magukat. A centenáriumi emlékművet az MLSZ nevében Vági Márton főtitkár és Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a volt válogatott játékosok nevében Esterházy Márton és Szentmihályi Antal, a női válogatott részéről Kiss Mária és Kissné Lukács Katalin, a férfi válogatott képviseletében pedig Laczkó Zsolt és Király Gábor koszorúzta meg.

 

Fotó: Fortepan – Erky-Nagy Tibor