Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 75 éves észak-olaszországi hölgy megnyerte a pert 40 és 42 éves fiai ellen, amit azért indított, hogy végre elköltözzenek a családi házból.

A két „fiú”, akiket édesanyjuk a bírósági dokumentumokban csak „élősködőkként” jellemzett, úgy éltek a családi házban, hogy egyáltalán nem járultak hozzá anyagilag a kiadásokhoz, és még csak nem is segítettek sem a házimunkában, sem a ház körüli teendőkben.
 

Ráadásul kiderült, hogy mindkét férfi dolgozik, tehát nem jelenthetett volna problémát számukra a kiadások fedezése. Simona Caterbi bíró a nyugdíjas anya pártjára állt, aki külön él a férfiak apjától, s akinek nyugdíja egészen eddig teljes egészében az élelmezésre és a lakás fenntartására ment el, s úgy határozott, a „fiúknak” december 18-ig el kell hagyniuk a családi házat.

Caterbi bíró rámutatott:

„Nincs olyan rendelkezés a jogszabályban, amely a felnőtt gyermeknek feltétlen jogot biztosítana arra, hogy a kizárólag a szülők tulajdonában lévő otthonban maradjon, akaratuk ellenére és kizárólag a családi kötelék alapján.”

A férfiak azonban nem voltak hajlandóak elfogadni nyugdíjas édesanyjuk döntését, és ügyvédet fogadtak, aki azzal próbált érvelni a bíróságon a kilakoltatás ellen, hogy az olasz szülőknek a törvény szerint addig kell gondoskodniuk gyermekeikről, amíg szükséges.