Már elkezdődtek a földmunkák a Sopron mellett épülő alagútnál

alagút

A fertőrákosi csomópont és a soproni országhatár közötti a Dömper, a Pannon-Doprastav és a Subterra-Raab konzorciuma építi az M85-ös befejező szakaszát.

A fertőrákosi csomópont és a soproni országhatár közötti szakaszt, valamint ezt kiegészítve Sopron északnyugati útját is a Dömper a Kft., a Pannon-Doprastav Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma építi fel.

A beruházás közvetlenül kapcsolódik az M85-ös Csorna és Sopron keleti csomópontja között zajló építéséhez, melyet négy szakaszon kiviteleznek.

A környezetvédelmi monitoringvizsgálatok már elkészültek, a területszerzés szinte teljes mértékben megtörtént. A keleti oldalon a lőszermentesítés, bozót- és cserjeirtás, valamint a humuszolás befejeződött, így a munkaterület fizikálisan is összeolvad a kapcsolódó IV. szakasz (a Sopron Kelet – Fertőrákos szakasz, a fent említett négy ütem legnyugatibb eleme) nyomvonalával.

Nyár végén kezdődhet az alagút járatának a fejtése

“Márciusban megkezdődött a földmunka, az alagút előbevágásának és az ideiglenes portálrézsű kialakítása érdekében, hogy a felvonulási terület és az alagút keleti portálán keresztül a konkrét járat fejtése megkezdődhessen” – derül ki a szakmai beszámolóból.

Ezen a területen alakítják ki az alagút építéséhez tartozó felvonulási területet, annak minden szükséges ideiglenes létesítményével. Itt elhelyeznek egy szakmai célú látogatóközpont is – olvasható a cikkben.

A jóváhagyott ütemterv szerint 2020 nyarának végén az alagút bal oldali járatának fejtése megkezdődhet.

Forrás: magyarepitok.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó