Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Már készül a Nagyregény 2023

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Budapest nagyszabású irodalmi alkotás létrehozására tesz kísérletet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A Budapest Nagyregény elnevezésű projektben több százan vesznek részt. Fővárosi lakosoktól kértek személyes, családi történeteket..

A lakosság aktív közreműködő

A projektben részt vevő művészek már kiválasztották a lakosság által beküldött történeteket. Ezeket gyúrják, bogozzák a szálakat és a tervek szerint a könyvet novemberben kézbe vehetjük.

Huszonhárom kortárs író már dolgozik

Februári megismerkedésük óta már zajlik az alkotói folyamat.  Történeteiken Tasnádi István dramaturg iránymutatása mellett dolgoznak. Már elkészítették a választott budapesti kerületekről szóló történeteik szinopszisát is, legközelebb április 12-én egyeztetnek a közösségi alkotás szerkezetéről, az írási folyamat következő lépéseiről. 

A könyv alkotóival és kiadójával találkozhatunk a 2023-as tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon és az Ünnepi Könyvhéten is. A kötet megjelenését a Szabó Ervin könyvtárak kerületi történetmesélő rendezvényei kísérik 2023 őszén, 2024-ben pedig társművészeti feldolgozások formájában elevenednek meg a könyv fejezetei és a kutatómunka során beérkezett legjobb sztorik.

(Fotó: Budapest Nagyregény)