Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Március 15. – Programok, útlezárások, korlátozások Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 15-én Győrben is a 1848-49-es szabadságharcról emlékeznek meg.

A városi programok reggel 9 órakor Koszorúzási ünnepséggel kezdődnek a Honvéd Ligetben, majd ezt követi 10 órakor a Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred díszalegységének, a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Győri Lovas Nemzetőr Díszszakaszának és a IX. gróf Nádasdy Ferenc Hagyományőrző Huszár Bandérium felvonulása.

Az ünnepi programok 11 órakor a Városházán folytatódnak, ahol Díszközgyűlésen adják át a város Díszpolgára címert, a Pro Urbe Győr díjakat, valamint Győr Város Sajtódíját is. Végül Kolozsváry Ernő, Győr egykori polgármesterének mellszobrát leplezik le a győri Városházán.  

Az ünnepi programok miatt forgalomkorlátozásra és a buszok terelésére kell készülni 

Győrben délelőtt 10 és 11 óra között leszenek ideiglenes forgalomkorlátozások, amelyek érintik a Volánbusz járatait is. Lezárják a Szent István út Baross Gábor híd és Munkácsy Mihály utca közötti szakaszát. Az 1-es és a 85-ös úton közlekedő regionális és országos járatok terelt útvonalon közlekednek ezidő alatt és nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet, a helyi buszoknál pedig így alakul a menetrendi módosítás: