Kezdőlap KÉK HÍREK

Marihuánát rejtett a kávéőrleményt szállító kamion

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Százötven kilogrammnyi marihuánát találtak egy kávéőrleményt szállító kamionban a letenyei határátkelőhelyen.

A rendőrség közleménye szerint még hétfőn találták meg a félmilliárd forint értékű drogot, ami Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogása. A győri nyomozók a külföldi kollégáiktól kapott jelzés alapján hétfő délben értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt arról, hogy Szlovénia felől egy gyanús kamion érkezik. Az információk és a GPS-adatok szerint az illegális rakománnyal teli gépkocsi Spanyolországból indult, majd komppal jutott át Olaszországba, ahonnan Szlovénián keresztül lépett be Magyarországra.

A hatóság munkatársai megfúrták a kamion vontatmányának platóját, és abból kábítószergyanús anyag szivárgott ki, így a kávéőrleménnyel teli járművet teljesen átvilágították. Miután az árut lepakolták, a plató alsó részében, mintegy 10 méter hosszan professzionálisan kialakított rejtekhelyeket találtak.

A kamion gyomrában található rekeszekből 150 kilogrammnyi, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyag került elő.  A rendőrség az egész rakományt lefoglalta, és ezzel mintegy 150 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. Az 58 éves bolgár sofőr ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást indítottak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását a Zala Vármegyei Főügyészségen, amit időközben a Zalaegerszegi Járásbíróság el is rendelt.