Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Másfél évvel tovább maradhatnak a rácsok mögött

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kilenc év fegyházbüntetésre ítélt két szerb férfit másodfokon a Győri Ítélőtába.

A döntéssel a táblabíróság másfél évvel súlyosította az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát, fenntartotta a vagyonelkobzást és a vádlottak hét évre történő kiutasítását Magyarországról – írja közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség. 

Az ítélet szerint a két, Szerbiában élő férfi közül az egyik 2019 tavaszán megállapodott egy Magyarországon élő ismerősével, hogy Szerbiából kábítószert szállít neki. A vádlottak 2019. augusztus 23. és október 10. között ötször hoztak kábítószert Magyarországra, amit más-más helyszíneken adták át társuknak, aki a drogot értékesítette. A következő alkalommal Szegeden elfogták őket.

A férfiak által átadott és átadásra szánt kábítószer mennyisége két és félszeresen meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabbnak minősül a bűncselekmény. Arról, hogy a férfiak Magyarországon vagy Szerbiában töltik le büntetésüket, egy külön eljárásban döntenek majd.