Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Másfél hét múlva kezdődik a felkészülés a SERCO UNI Győrnél

A SERCO UNI Győr bajnoki és Euroliga-felkészülése előtt, augusztus 9-én Münchenben tartják az Euroleague Women sorsolását, ezt követően augusztus 14-én orvosi vizsgálatokkal és edzéssel kezdi meg a felkészülést csapatunk.

 

A keret nem lesz teljes, lesznek hiányzóik még, akik később csatlakoznak majd. Diamond Miller a Minnesota Lynxszel több mint valószínű, hogy bejut a WNBA rájátszásába, rá ezután számíthatnak. A 3×3 szezon javában dübörög, ebben két játékosunk is érdekelt, Bach Boglárka és Hegedűs Janka, így a kezdéskor ők sem tudnak a csapattal tartani. Kristine Anigwe szeptember elején csatlakozik, ott lesz viszont az egyetemi sportcsarnokban Destiny Slocum, illetve Cyesha Goree is Magyarországra érkezik augusztus 20-án. A fiatal játékosaink közül mindketten, Gyöngyösi Janka és Molnár Laura is a csapattal kezdik el a felkészülést.

 

Ami az edzőmérkőzéseket illeti, hatszor lépnek pályára a felkészülés alatt. Szeptember elsején a Vasasnál vendégeskednek, majd szeptember 8-án – folytatva a hagyományt – a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzésen fogadják a brit bajnok és Euroliga-selejtezős London Lions együttesét. Szeptember 13-án Sopronba látogatunk a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésre, majd címvédőként részt vesznek a szekszárdi Sió-kupán a szeptember 15-i hétvégén. A bajnoki rajt előtti utolsó meccsen a megyei rivális, bajnoki címvédő Sopront fogadjuk.

 

Felkészülési mérkőzéseik:

Szeptember 1., 18.00: Vasas Akadémia–SERCO UNI Győr (Budapest)

Szeptember 8., 18.00: SERCO UNI Győr–London Lions (Győr)

Szeptember 13., 18.00: Sopron Basket–SERCO UNI Győr (Sopron)

Szeptember 15–17.: Sió-kupa (Szekszárd)

Szeptember 23., 17.00: SERCO UNI Győr–Sopron Basket (Győr)

 

Forrás: gyorikosar.hu