Szárliget és Biatorbágy között az egyik vágányon megindult a forgalom, a nemzetközi vonatok ismét Budapestig közlekednek és onnan indulnak – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel. Ezzel megkezdődött szombaton a győri vasúti fővonal felújításának 3. üteme.

A szakértők a bal vágány forgalomba helyezési eljárását befejezték, így mától ezen a vágányon már megindult a részleges forgalom.

A harmadik ütem december 9-ig tart.

A Székesfehérvár és Komárom közötti 5-ös vonalon visszaállt az alapmenetrend, újra közlekednek a személyvonatok.

Szombattól a jobb (Győr irányú) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú forgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként – a tehervonatokon kívül – csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át az érintett szakaszon.

Hosszabb lehet a menetidő

A nemzetközi vonatok és egyes reggeli csúcsidei és délutáni, esti személyvonatok és G10-es járatok ismét teljes útvonalukon, Budapestig közlekednek, illetve onnan indulnak. Ezek esetében 10-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Az S10-es vonatok csak a Déli pályaudvar és Biatorbágy (éjszakánként Budaörs), illetve Szárliget és Győr, az S12-es járatok pedig csak Tatabánya és Oroszlány között járnak. Az InterCity-k csak Tatabányáig közlekednek és onnan fordulnak vissza Győr, illetve Sopron, Szombathely felé. A köztes szakaszon a már megszokott pótlóbuszokat lehet igénybe venni.

Figyelem!

A  külföldről érkező nemzetközi vonatok késése miatt a közlekedés kevésbé lesz kiszámítható, ezért kiemelten ajánlják a vonatok követését a MÁV-applikáció térképes felületén, valamint a mavcsoport.hu oldalon. A módosított menetrendek a társaság online felületein (MÁV-app, ELVIRA) már elérhetők.

(fotó: illusztráció, pixabay)