Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Megosztod? Tolongás a NAV kreatív pályázatán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember végén írta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Megosztod? című pályázatot, amelyben azt várják a fiataloktól, hogy hagyományos vagy digitális technikákkal megfogalmazzák, szerintük miért kell adót fizetni, mire jó és mire megy az adó.

Az emberek nagy része fél az ismeretlentől

A legjobb ellenszer a megismerés. Így van ez az adóval is. Sokan tartanak tőle, sőt, vannak, akik még kerülik is. Pedig az adó nem félelmetes, csak komolyan kell venni! Tény, hogy mindenkinek kötelező.

A pályázatban arra kérik a 10 és 23 életév közötti diákokat, segítsenek másoknak is megismerni, mi a haszna, értelme, lényege az adófizetésnek.

November 30-ig több műfajban is lehet pályázni

Küldhetnek rajzot, festményt, kollázst, képregényt. Aki magabiztosan mozog a virtuális és digitális világban, készíthet akár videót, rajzfilmet, de TikTokon vagy Instagramon, YouTube-on megjeleníthető műveket, sőt, még appot, online játékot is. Meghívtak a zsűribe egy közkedvelt youtubert, Szecsót is. Eredményhirdetés december 14-én.

„Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzuk, műszaki és médiaeszközökre váltható vásárlási utalványokkal, összesen mintegy kétmillió forint összegben, de az a tanintézmény is nyerhet félmillió forintot, amelynek legtöbb tanulója pályázik”

– olvasható a nav közleményében.  A pályázat részleteiről a www.adotudatossagipalyazat.hu oldalon tudsz tájékozódni.

(fotó: illusztráció, pixabay)