Nemzetközi sajtófigyelés – Megszűntette Germanwings nevű leányvállalatát Lufthansa

Koronavírus rendkívüli

Megszűntette Germanwings nevű leányvállalatát Lufthansa és csökkent a bűnözés Alsó-Szászországban. Mutatjuk a legfrissebb nemzetközi híreket. 

Megszűntette Germanwings nevű leányvállalatát Lufthansa. A légitársaság azért döntött így, mert az Austrian Airlines fenntartásához is állami hitelre van szüksége. Mivel egyre inkább csökken az érdeklődés a repülőjáratok iránt, kisebb lesz a flotta is, írja a Heute.

Az osztrák napilap beszámol arról is, hogy egy 22 éves férfi kiesett egy második emeleti bécsi lakás ablakából, ahol éppen „korona-partit” tartottak. Négy iraki állampolgár jött ki az épületből, akik szidalmazták a rendőröket, és az elsősegély-nyújtást is akadályozták. Egyikük elfogásához még a paprikasprét is be kellett vetni. A bulizók ellen a korlátozó intézkedések megsértése miatt indult eljárás.

Csökkent a bűnözés Alsó-Szászországban, a betörések száma például 60 százalékkal eset vissza, zsebtolvajlásból pedig 90 százalékkal lett kevesebb mint tavaly, ugyanebben az időszakban, közölte a Tartományi Bűnügyi Hivatal adataira hivatkozva a Spiegel. Az azonban még nem látszik, hogyan változtak a családon belüli erőszak mutatói, pedig sokan attól tartanak, hogy a bezártság miatt megszaporodnak ezek az esetek.

Nem lehet még arról beszéni, hogy enyhül a helyzet, kilengések azonban mindig lehetnek. Erről a Robert Koch Intézet vezetője beszélt. A Bild Lothar Wieler szavait idézve azt írta, a halálesetek számának további emelkedésére kell felkészülni, amely tegnap délután már 1.700 körül járt, miközben az igazolt fertőzöttek száma 101.000 fölé emelkedett Németországban.

 

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő