Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Megverte apját és ismerőseitől lopott

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki többször bántalmazta a saját apját, bántalmazta egy ismerősét, 14 esetben pedig lopást követett el, valamint indult ellene kábítószerrel kapcsolatos eljárás is.

A vádirat szerint a 30 éves férfi tavaly nyáron hajnalban megjelent szülei otthonánál. Az ingatlanba bejutási megkísérlése sikertelen volt, ezért dühödötten vált egy lombseprűvel, majd kővel, fával és vasdarabokkal támadóssá az édesapjára, súlyos, zúzódásokkal, lábujjtöréssel és orrcsonttöréssel járó sérüléseket okozva neki. A rendőrök megérkezése előtt elmenekült a helyszínről. Ezen a napon délután, amikor a sértett a kórházból hazaért, a fiát ismét az ingatlan udvarán találta, majd a két férfi között ismét összecsapás kerekedett ki, amikor a vádlott kövekkel, vassal és székkel támadt az apjára. A vita csak akkor ért véget, amikor a sértett kénytelen volt gázriasztó fegyverét elővenni. A rendőrök a menekülő fiatalembert a szomszédos telken elfogták.

Hét hónappal később a vádlott egy ismerősét is bántalmazta, az eset során az ismerősének darabos orrcsonttörést okozott. A fenti cselekmények időszakában a vádlott jövedelemmel nem rendelkezett, vagyon elleni bűncselekményekből tartotta el magát, üzletekből és ismerősöktől lopott összesen legalább 14 esetben. Ellene kábítószerrel kapcsolatosan eljárás is indult.

A Győri Járábíróság vádemelése tíz bűncselekményre vonatkozik, melynek esetében akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség azt javasolja, hogy az eljárást egyesítsék, valamint végrehajtandó szabadságvesztést szabjanak ki.