Milyen matricát kell a kukára ragasztani?

kuka

Mi a teendő, ha a matricán olvasható méret nem egyezik meg a kukája űrméretével?

2020-ban vezették be térségünkben, hogy a kommunális hulladékgyűjtő edényekre (kukákra) a szolgáltató által kibocsátott QR kódos matricát kellett ragasztani. Ez bizonyította, hogy az ingatlan jogosult a hulladékszállítási szolgáltatás igénybevételére, és hogy mekkora kuka után fizeti a szolgáltatási díjat. Az első évben kísérleti jelleggel a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által ellátott települések közül 22-ben használták a matricákat. 2021-ben már a szolgáltató által ellátott minden településre kiküldik a matricákat, amiket a kukára fel kell ragasztani.

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti az ügyfeleket, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt a napokban a 2020. IV. negyedéves hulladékdíj számla mellékleteként kiküldi a 2021. évre érvényes edényazonosító matricákat. A matrica kommunális hulladékgyűjtő edényzetre történő kiragasztásával igazolható, hogy a 2021. évben az adott ingatlan jogosult az adott űrméretű és darabszámú edényzettel a hulladékszállítás igénybevételére.

Az edényazonosító matricát az edényre jól látható helyre szíveskedjenek felragasztani a levélben található felragasztási tájékoztató alapján. Az edényt úgy kell kihelyezni gyűjtésre, hogy a matricás oldala az úttest felé nézzen.

Amennyiben úgy tapasztalja, hogy a megküldött matricán szereplő űrméret és az Ön által használt hulladékgyűjtő edényzet mérete nem azonos (ebben az esetben ne is ragassza fel az edényre) vagy nem is kapott matricát, az alábbi elérhetőségeken vegye fel a szolgáltatóval a kapcsolatot.

Mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodánk elérhetőségei:

Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 10. (levél az iroda mellett elhelyezett postaládába is elhelyezhető)
E-mail: info@kisalfoldikhk.hu, lakossag.szamlazas@kisalfoldikhk.hu, közület.szamlazas@kisalfoldikhk.hu
Tel: +36 96 555-545, +36 30 791 4016

Csornai ügyfélszolgálati irodánk elérhetőségei:

Csorna, Andrássy u. 33. (levél a kapun elhelyezett postaládába is elhelyezhető)
E-mail: csorna.lakossag@kisalfoldikhk.hu, csorna@kisalfoldikhk.hu
Tel: +36 96 264-306, +36 30 180 5211

Személyes ügyfélszolgálat a vírushelyezt miatt jelenleg szünetel!

Forrás: Kisalföldi Khk

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó