Minden, amit a holnapi szavazásról tudni kell

Választás 2020

Összeszedtünk minden fontos információt, amit a holnapi időközi választásokról tudni kell, egyébként érdemes lesz holnap is követni weboldalunk, friss adatokkal és információkkal jelentkezünk majd.

A győri polgármesteri székért hatan indulnak. Tudni lehet azt is, milyen sorrendben lesznek a szavazólapokon a nevek: első helyen Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület), alatta Géber József (Mi Hazánk Mozgalom), Hajnal János (független), Kirchfeld Mária (független), Pollreisz Balázs (MSZP–DK–Momentum–Jobbik–LMP), Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP).

Szavazni 96 szavazókörben lehet, reggel 6 óra és este 7 óra között. Győrben 101 655 ember élhet szavazati jogával. 

A választópolgárok a lakcímük, illetve átjelentkezés esetén a tartózkodási helyük szerinti szavazókörben adhatják le személyesen szavazatukat, ahogy azt a Nemzeti Választási Iroda által december 6-ig kiküldött „Értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételről” szóló levélben olvashatták.

Fontos, hogy szavazni, csakis érvényes személyi azonosító igazolvány és lakcímkártya bemutatása után lehet. A szavazat csak akkor érvényes, ha egy szavazólapon egy jelölt neve melletti körben tollal két egymást metsző vonal van ( X ). l.

Amennyiben a választópolgár egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy eljusson a szavazókörébe, vagy fogyatékossága vagy fogva tartása miatt nem tud megjelenni, akkor lehetősége van mozgóurnát igényelni. Aki mozgóurnát kért, a szavazókörben hagyományos módon, azaz személyesen már nem szavazhat. Amennyiben egy választópolgár mozgóurnát szeretne igényelni, kérelmet már csak a szavazatszámláló bizottsághoz tud benyújtani a szavazás napján délig.

A szavazókörök zárása után, tehát 19 óra után kezdődik a szavazatszámlálás minden szavazókörben.

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő