Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Mobilitás és design legújabb trendjei a fókuszban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mobilitás és a design friss trendjeit mutatta be német és magyar fiataloknak a Széchenyi István Egyetem.

A mobilitás és a design legújabb trendjei álltak annak az exkluzív szakmai programnak a fókuszában, amelyet a Magyar–Német Ifjúságért Egyesület (Deutsch-Ungarisches Jugendwerk) által meghívott egyetemistáknak szervezett a győri Széchenyi István Egyetem. A rendezvény célja a két ország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése volt.
A Magyar–Német Ifjúságért Egyesület elnöke, dr. Knáb Erzsébet elmondta, hogy a rendezvénynek célja, hogy a részt vevő magyar és német hallgatók megismerkedjenek két rendkívül aktuális téma legfrissebb trendjeivel valamint, hogy olyan kapcsolatok alakuljanak ki közöttük, és olyan impulzusok érjék őket, amelyek karrierútjukat is támogathatják, és erősíthetik a két nemzet közti szinergiákat.
Az esemény megnyitóján dr. Dőry Tibor, a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus Kompetenciaközpontjának vezetője azt mutatta be, miként vált az intézmény kilenc karral és mintegy 14 ezer hallgatóval rendelkező valódi universitassá az elmúlt években. A nemzetközi hallgatók a világ hetven országából érkeznek, és a közel negyven angol nyelvű képzés valamelyikén tanulnak. A szakember megjegyezte: büszkék rá, hogy az intézmény a QS felsőoktatási szervezet világranglistáján a 801–1000. helyen szerepel, ami fontos szempont a külföldi hallgatók bevonzása és a nemzetközi partnerkapcsolatok szélesítése szempontjából.

A kétnapos szakmai program során a fiatalok betekintést nyertek a technológiai területekenélenjáró győri egyetem kutatásaiba, képzéseibe és tehetséggondozási tevékenységébe. Jártak az intézmény nemzetközi színvonalú laboratóriumaiban, Audi Hungaria Járműmérnöki Karán, Design Campusában, valamint a világ elitjéhez tartozó hallgatói csapatainál. Emellett ellátogattak az egyetem első számú vállalati partnerének számító Audi Hungaria győri gyárába is, ahol testközelből láthatták a legmodernebb járműipari megoldásokat.