Kezdőlap KÉK HÍREK

Mozgalmas volt az év vége a vármegyei tűzoltóknál, itt vannak a részletek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetven eseményhez vonultak az év utolsó hetében a hivatásos tűzoltó egységek Győr-Moson-Sopron vármegyében. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

A Rába áradása miatt hétfőn négy személyautót körbevett a víz Győrben, a Petőfi hídnál lévő parkolóban. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel biztonságos, száraz helyre vontatták a járműveket, hogy a víz ne veszélyeztesse őket, közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A Szombathely-Győr-Budapest vonalon közlekedő Intercity vonat egy személyautóval ütközött kedd délután Győrben, a Tarkarét utcai vasúti átjáróban. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót és segítettek a vonat százötven utasának átszállni a mentesítő járatra, valamint a rendőrségi helyszínelés után a szétszóródott törmeléket feltakarították. Az autó utasa az ütközés következtében kirepült a járműből, őt a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az érintett vonalon mintegy másfél órán keresztül szünetelt a közúti és a vasúti közlekedés.

Egy terepjáró és egy személyautó ütközött szerda délután Mosonmagyaróváron, a Halászi úton. A személyautó az ütközés következtében egy fának csapódott, az utasa beszorult a roncsok közé, ezért a város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az egység ezt követően megszüntette a forgalmi akadályt és megtisztította az úttestet a szétszóródott törmeléktől. 

Lesodródott az úttestről, majd felborult egy élelmiszert szállító kamion szerda kora este az M19-es autóúton, Győrnél. A sofőr nem tudta önerőből elhagyni a járművet, ezért a győri hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül kisegítették a vezetőfülkéből. Az egység gyorsdarabolóval leválasztotta a pótkocsit a szerelvényről és megtisztította az érintett útszakaszt. A balesetben nem sérült meg senki. 

Túrázás közben megsérült egy ember csütörtök délután Sopronban, a Szent György forrásnál. A soproni hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival terepjáróval és gyalogosan közelítették meg a helyszínt, majd a sérültet kézi erővel, hordágyon vitték a mentőautóig. 

Másik fára és telefonvezetékekre dőlt egy nyárfa péntek reggel Győrben, az Újsor utcában. A győri hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétráról, kézi fűrésszel kezdték meg a fa feldarabolását. Az egység a kidőlt fát eltávolította, a vezetékek nem sérültek meg, személyi sérülés sem történt.

Személyautó és traktor ütközött szombat délután a 15-ös számú főúton, Bezenye és Rajka között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az árokba sodródott gépkocsit. A baleset következtében nem történt személyi sérülés.

Két személyautó ütközött vasárnap délután a 81-es főút 77. kilométerénél, az autópálya felhajtónál. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: Pixabay