Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha télen autóba ülsz, sok mindenre kell figyelni, a kihívások mégis sokkal egyszerűbbnek tűnnek, ha tudjuk, mire figyeljünk a hideg időszakban. Ezekből a dolgokból hoztunk most párat.

Téli gumi nélkül

A nyáriaktól eltérően, a téli gumik lágyabb gumikeverékkel rendelkeznek, ezért tapadnak és nyújtanak biztonságot még alacsony hőmérsékleten is. Sok európai országban kötelező, nálunk nem, viszont erősen ajánlott.

Legyen fagyálló a kocsiban

Ha télen hűtőfolyadék nélkül indulsz el, a hűtővíz megfagyhat és tönkreteheti a hűtőrendszert. Fennáll továbbá a motor, a vízszivattyú és vezérműszíj károsodásának veszélye is.

Elhanyagolt akkumulátor

A hideg idő nagyon megterheli az autó akksiját. Ajánlatos a kocsi akkumulátorát télen rendszeresen ellenőrizni, esetleg töltőre csatlakoztatni.

Ne használj télen nyári ablakmosó folyadékot!

Ha nem cseréled ki a nyári mosófolyadékot időben télire, fennáll a fagyás veszélye. Ekkor a tartály és a vezetékek is megsérülhetnek, amit megcsináltatni nem lesz olcsó.