Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nagy a szakadék a szakszervezet és az Audi között

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A csütörtöki bértárgyaláson a szakszervezet átadta újabb követelését, ami az előző bérköveteléstől csak abban tér el, hogy a lojalitási bónusznál minden adott év tekintetében a követelt összeget 500 Ft-tal csökkentették.  Mint írták, ez az elmozdulásuk mértéke az Audi Hungária Független Szakszervezet részéről egyértelműen jelzés arra, amilyen a munkáltatói oldal utolsó béremelési javaslatában érzékelhető volt a munkavállalói oldal irányába.

A követelés átadása után a szakszervezet jelezte a munkáltatói delegáció felé, hogy az AH Zrt. Üzemi Tanács elnöke és egyben az AH Zrt. Felügyelő Bizottságának tagja aggodalmát fejezte ki a bértárgyalások folyamatának jelenlegi helyzete miatt. Sajnálattal állapította meg, hogy alig három héttel a jelenlegi bérmegállapodás lejárta előtt túlzottan nagy a szakadék a munkavállalói követelés és a munkáltatói oldal béremelési javaslata között.  

A munkáltatói oldal jelezte, hogy a jelenlegi béremelési javaslat mértéke elérte a tárgyaló delegációjuk felhatalmazásának határát és egyben jelezték, hogy az Audi AG vezetése jogosult dönteni a további keretekről. 

Az AHFSZ bértárgyalási delegációjának vezetője – Horváth Zoltán járműgyári elnökhelyettes – markánsan kinyilatkozta, hogy a tárgyalások folytatását úgy látja célravezetőnek, ha a tárgyalóasztal másik oldalán is döntési jogkörrel felruházott partnereket látnak a jövőben. 

A tárgyalások jövő kedden folytatódnak.