Kezdőlap KÉK HÍREK

Nagy területen ég a nádas a Fertő tónál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lángok Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében csaptak fel.

Több hektáros területen ég a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. 

A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, valamint a még nem lángoló területet locsolják át – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A tűzoltók munkáját az erős szél is nehezíti.

FRISSÍTÉS

10:13
Továbbra is jelentős erőkkel dolgoznak a tűzoltók Győr-Moson-Sopron vármegyében, ahol nagy területen ég a nádas Fertőrákos külterületén, a Fertő tó partján. A soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a terület egyik oldalán a még nem égő területet védik, a tűz által érintett területen pedig támadó és védő vízsugarakkal dolgoznak.

13:16
A tűzoltók körülhatárolták a lángokat Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen égett a nádas a Fertő-tó partján. A tűz mintegy két és fél négyzetkilométernyi területet érintett. A munkálatok ezekben a percekben is tartanak. 

15:15
A tűzoltók eloltották a lángokat Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen, mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő-tó partján. A soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos, valamint a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz megfékezésén. Az egységek lánggal égést már nem tapasztalnak, az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet.