Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi István Egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

A több mint tízéves múlttal rendelkező eseményre általában Budapesten kerül sor, azonban most öt év után először Győrbe látogat, ahol a Széchenyi-egyetem campusán négy helyszínen (Új Tudástér aula, P5 parkoló, Mobilis Interaktív Élményközpont és Győr Városi Egyetemi Csarnok) várja a látogatókat.

A PlayIT belépő megvásárlását követően látogatható és számos izgalmat tartogat. Lehetőség lesz autószimulátorok kipróbálására, a kicsiknek pedig a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA „Road Safety” projektje mutatja be a KRESZ és a biztonságos közlekedés formáit, különféle járművek segítségével – a gyerekek lábbal hajtós gokartot, rollert és elektromos motort is használhatnak.

Az eseményen drón-, szimulátor-, valamint CoD1-versenyt rendeznek, amelyeket megtekinthetnek az érdeklődők, illetve a látogatók bekapcsolódhatnak a város legnagyobb LAN-partyjába is az egyetem aulájában. A Mobilisben a hazai autó- és motorsport fontos szereplői (többek között Nagy Dániel kétszeres magyar bajnok autóversenyző és Kiss Norbert, autóversenyző, négyszeres kamion-Európa-bajnok) egy kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt, valamint az egyetemi hallgatói versenycsapatok (Arrabona Racing Team, SZEnergy) autói és műhelyei is megtekinthetők lesznek a nagyközönség számára.  A PlayIT-n a jelenlévők találkozhatnak a gamer világ legnépszerűbb videósaival is: Győrbe érkezik Szalay Isti, Nasz Dani, Csenki Patrik (Unifield) és Hunter is. Mindezeken túl e-sport gaming zone, cosplay bemutató, nyereményjátékok, illetve League of Legends- és szimulátorbajnokság-díjátadó is helyet kap az eseményen.