Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak a hétfői Semmelweis-nap. Zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, a gyógyszertárak, valamint szünetel az NNGYK-ban az Anonim AIDS-szűrés Tanácsadás is.

A folyamatos egészségügyi ellátás természetesen biztosított lesz, az ügyeleti rend szerint. ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is.

A gyógyszerellátást a legtöbb településen kizárólag a nonstop nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják.

Az Egészségablak applikációban is megtalálható az ezen a napon is elérhető gyógyszertárak listája.

Fontos!

Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat abban az esetben, ha mérgezés gyanúja merül fel. A toxikológiai tájékoztató szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöldszámon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Ezen kívül a nap 24 órájában hívható az Egészségvonal, a contact center munkatársai július elsején is fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat – áll a közleményben.

(forrás: mti/fotó: pixabay)