Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Négy gyakorlóiskola újul meg a győri egyetem és az ELTE közös projektjében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy gyakorlóiskola újul meg a Széchenyi István Egyetem és az ELTE közös projektjében. Többek között energetikai korszerűsítést, eszközbeszerzéseket, burkolatcseréket és akadálymentesítést foglal magában a győri Széchenyi István Egyetem a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem közös projektje, amelynek részeként a két intézmény négy gyakorlóiskolája újul meg Győrben és a fővárosban. A projekt teljes költsége 1,771 milliárd forint. Ebből a Széchenyi-egyetem 451,43 millió, az ELTE 1,319 milliárd forintot nyert el a saját beruházására.

A beruházád tartalmazza a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolának az energetikai korszerűsítésének első ütemét, amely nyílászárók részleges cseréjét, épületgépészeti felújításokat, radiátorcseréket, napelemes rendszer kialakítását és padlásfödém-szigetelést is magában foglal. Emellett hűtési-fűtési rendszereket, köztük az informatikai terem klimatizálását is kiépítik.

Több helyiségben történik árnyékolás, burkolatcsere, továbbá a tornatermet és az öltözőket is korszerűsítik. Ezenkívül megtörténik a sportudvar árnyékolása, a hátsó udvar felújítása, és akadálymentesítés is szolgálja az épület korszerű működését. Az eszközbeszerzés keretében tantermi bútorokkal, tornatermi eszközökkel, interaktív táblákkal, számítógépekkel és egyéb informatikai eszközökkel gazdagodik az intézmény. Az iskolában az elmúlt évben a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal partnerségben elindított, a természettudományos ismereteket népszerűsítő élményalapú oktatási programot figyelembe véve elmondható, hogy az intézmény kívül-belül megújul.