Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem létező tűzifával csaltak ki 11 millió forintot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Soproni Járási Ügyészség két személlyel szemben 68 rendbeli csalás miatt, egy további férfival szemben pénzmosás miatt emelt vádat.

A vádirat szerint egy pécsi nő és a társa a 2020 októberétől hét hónapon keresztül internete hirdetésekben kínáltak a piaci árnál jóval alacsonyabb áron, házhoz szállítással tűzifát. A hirdetésre jelentkezők közül 68 sértettől összesen 11.469.000 forintot csaltak ki, majd az utalásokat követően elérhetetlenné váltak a sértettek számára.

A harmadik személy a sértettek megtévesztésében ugyan nem vett részt, de bankszámlát bocsátott a nő rendelkezésére a csalásokból eredő összegek fogadására, majd az arra érkező összegeket átadta a nőnek.

A csalásokat elkövető, büntetett előéletű két vádlottal szemben az ügyészség egyebek mellett végrehajtandó szabadságvesztés, míg a pénzmosást megvalósító férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.