Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Nem marad fesztivál nélkül Sopron jövőre

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A VOLT fesztivál szervezői a nemrégiben jelentették be, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt nem lesz jövőre VOLT, azonban a hűség városa nem marad fesztivál nélkül, jön a SopronFest.

Sopron nem maradhat fesztivál, nem maradhat ünnep nélkül! – nyilatkozta Farkas Ciprián Sopron polgármestere, arra utalva, hogy bár jövőre az egyik legnevesebb magyar zenei fesztivál, a VOLT elmarad, helyette egy új rendezvénnyel készülnek.

A város egy vadiúj rendezvénynek, a SopronFestnek ad majd helyet jövő tavasszal. Az Index információi szerint egy színházi, zenés, irodalmi, képzőművészeti, filmes és gasztronómiai programokat kínáló rendezvényről van szó, ami áprilisban várja majd a helyieket és a Sopronba érkező vendégeket.

A SopronFest megálmodása Sopron vezetőinek, a VOLT alapítóinak és a város legfontosabb kulturális és gasztronómiai szereplőinek összefogásából jött létre. Számos helyszínen, egyedi programokkal várják a közönséget, egy hazai szinten teljesen újfajta formátumú esemény részeként.