Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Nem mindennapi mérföldkővel büszkélkedhet az Audi Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A négykarikás márka alig több mint 30 évvel a magyar piacra való belépés után, 2023. január 26-án adta át az ötvenezredik új modellt, az autó pedig ízig-vérig hazai.

Az ötajtós, 2.0-s TDI motorral felvértezett Audi Q3 Sportback elegáns, harmat-ezüst metálfényezést kapott. Újdonsült tulajdonosa a kecskeméti márkakereskedésnél vásárolta meg, az átadó azonban Győrben volt, közölte a négykarikás vállalat.

Les Zoltán az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja elmondta, az ötvenezres szám a hazai importőr- és a kereskedői csapat munkáját dicséri. Hozzátette: Győrben készült a jubileumi autó, amelyet ráadásul győri motor is hajt. 

Győrben éppen 25 éve, 1998-ban indult a járműgyártás, a vállalatnál 2018 óta készülnek Q3 modellek. A portfólió 2019-ben bővült a Sportback, az RS, valamint a mild-hibrid hajtásláncú verziók gyártásával, 2020 óta pedig már itt készülnek a plug-in hibridek is.

Ezek az autók mára az Audi Hungaria legfontosabb modelljeivé váltak, hiszen a gyártási portfólió több, mint 90 százalékát teszik ki.