Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Némileg csökkentek Győrben a lakásárak

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Széles választék, visszafogott kereslet és minimális áremelkedés jellemezte az idén az első negyedévben az ingatlanpiacot – közölte az ingatlan.com. Az ingatlanhirdetési portál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első negyedéves adatai és több mint 250 ezer lakáshirdetés alapján rámutatott, hogy az év első három hónapjában több mint 30 százalékkal kevesebb használt lakás cserélt gazdát.

 

Az első negyedévben a használt lakások árai országos szinten átlagosan 1,9 százalékkal nőttek a múlt év utolsó három hónapjához képest

A vármegyeszékhelyek piacain komoly különbségek láthatóak. Példaként említették, hogy Egerben 8 százalékkal 564 ezer forintra, Salgótarjánban 5 százalékkal 263 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár az év elejéhez képest. Ezzel szemben Szombathelyen és Győrben 2-2 százalékkal 553 ezer és 743 ezer forintra, Miskolcon pedig 3 százalékkal 406 ezer forintra süllyedtek az átlagos négyzetméterárak.