Nemzetközi sajtófigyelés: Több, mint 180 gyermek fertőződött meg Ausztriában

Koronavírus

Több, mint 180 gyermek fertőződött meg Ausztriában,  pozitív lett egy macska koronavírus tesztje Belgiumban és egy kutatás szerint minden második német tart attól, hogy elkapja a betegséget. Mutatjuk a legfrissebb nemzetközi híreket. 

Több mint 180 gyermek fertőződött meg koronavírussal Ausztriában. Az OE 24 beszámolója szerint 27-en 5 évesnél fiatalabbak, 159-en pedig az 5-14 éves korosztályba tartoznak. A portál megemlíti azt is, hogy ebben a korcsoportban csak a legritkább esetben alakulnak ki tünetek.

svájci televízió honlapja arról tudósít, hogy a Szövetségi Tanács elnöke szerint lehetséges volna, hogy az emberek mozgását mobiltelefonjaik segítségével valós időben kövessék. Alain Berset szerint azonban ez a kérdés egyelőre nincs napirenden.

A németországi Bild azt írja, hogy Belgiumban pozitív lett egy macska (!) koronavírus tesztje. A hatóság szerint egyedi esetről van szó, mert a négylábú gazdája is fertőzött volt, és a vírus csak nagyon ritkán kerülhet át emberről egy háziállatra.

Ugyancsak a Bild internetes oldalán lehet olvasni arról, hogy egy kutatás szerint minden második német tart attól, hogy elkapja a betegséget. A férfiak kevésbé, a nők jobban félnek a fertőzéstől, a két nem közötti különbség azonban mindössze 10 százalék.

Szerkesztő, riporter