Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nemzetközi tapasztalatszerzés: továbbra is nyitott a lehetőség

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Biztosított a már elnyert Erasmus+ pályázatok és a kapcsolódó, elindult projektek megvalósítása a győri Széchenyi István Egyetemen.

Ezt annak kapcsán közölte az intézmény, hogy az elmúlt napokban kiderült: az Európai Bizottság átmenetileg nem engedélyezi a közérdekű vagyonkezelő alapítványok által fenntartott magyar felsőoktatási intézményekkel új támogatási szerződések megkötését, ami érinti az ösztöndíjprogramot is.

A tájékoztatás szerint a szerződéseket már aláírták, és folyamatos a finanszírozás is. Azok a hallgatók és munkatársak tehát, akik pozitívan elbírált pályázattal rendelkeznek, részesülni fognak a megítélt ösztöndíjban akkor is, ha még nem utaztak ki nemzetközi tapasztalatszerzésre az általuk választott európai partneregyetemre, részeltezi közleményében a Széchenyi István Egyetem.

Hozzátették: az Európai Bizottság intézkedése csupán átmeneti jellegű, felülvizsgálatára remélhetőleg néhány hónapon belül sor kerül. A következő tanévre szóló hallgatói és munkatársi pályázati folyamat akadálytalanul folytatódik.