Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nemzetközi település- és közlekedéstervezési gyakorlatnak adott otthont a Széchenyi István Egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét országból mintegy negyven hallgató és oktató vett részt a 26. alkalommal megrendezett City&Traffic elnevezésű település- és közlekedéstervezési gyakorlaton, amelynek ötödször volt a házigazdája a győri Széchenyi István Egyetem. A program a szakmai ismeretek bővítése mellett nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is lehetőséget nyújtott.

 

A City&Traffic elnevezésű tervezésigyakorlat-sorozat – amit 1996-ban Koren Csaba professzor, valamint szlovák és német kollégái indítottak útjára – mára nemzetközi programmá nőtte ki magát. Az idei, a Széchenyi István Egyetem által megszervezett program résztvevői Magyarországon kívül Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovéniából és Szerbiából érkeztek. Az egyhetes rendezvényre – amelynek előkészítésében a német partnerek is fontos szerepet játszottak – Győrben és a szomszédos Győrújbaráton került sor.

Dr. Miletics Dániel szervező, a Széchenyi-egyetem Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszékének docense elmondta, hogy a hallgatók az egyetemek oktatóinak irányításával nemzetközi csoportokban a kijelölt település- és közlekedéstervezési problémákra dolgoztak ki megoldási javaslatokat. Ennek során nemcsak meglévő tudásukat kamatoztatták, hanem újabb ismereteket szereztek. A projekt kiemelt figyelmet fordított a fenntartható közlekedésre, a sérülékeny úthasználókra és a korlátozott mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére.

 

Fotó: Májer Csaba József