Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek. Közterületek karbantartása, hivatalsegédi feladatok, konyhai kisegítés – lenne feladat bőven. 

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium Koordinálásával idén is meghirdették a Nyári Diákmunka programot. A programra a 16–25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek. Nekik kérniük kell nyilvántartásba vételüket és
foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.
A program keretében napi 6 órás foglalkoztatásra nyílik lehetőség: június 17-től már lehet regisztrálni az illetékes járási hivatalban. Érdemes sietni, mert a munkavégzésre 2024. július 1. és augusztus 31. között van lehetőség, Győrzámolyon és Gönyűn például a jelentkezni személyesen vagy telefonon már csak június 21-ig, péntekig lehet. Bérezés szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén bruttó 200.100,-Ft/fő/hó (6 órás munkavégzés esetén) -szakképzettséget igénylő munkakörben 244.500 forint. 

Dunaszentpálon zöldterület kezelésre, rendezvények előkészítésére és lebonyolítására kerestek diákokat. 
2024-ben 3,8 milliárd forint támogatás áll a munkáltatók rendelkezésére, ezzel országosan legalább 19 ezer diák foglalkoztatását segíti a Nemzetgazdasági Minisztérium, míg a vármegyében 175 millió forintos támogatás mellett több mint 1400 diák dolgozhat.A jellemző tevékenységek közé tartoznak az egyszerű adminisztratív feladatok, mint például az irattározás, postázás, hivatalsegédi feladatok. Népszerű munkakörök továbbá a közterületek karbantartása, konyhai kisegítő, medenceőri tevékenység, valamint rendezvények és nyári táborok megvalósításában közreműködés.