Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nyolc millió forintnyi kárt okozott a fémtolvaj

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki hét alkalommal is lopott, ebből egyszer nyolcmillió forint értékű fém tetőalkatrészeket.

A vádirat szerint a 20 éves férfi 2022 februárjában, ismeretlen társával egy győri raktárcsarnok tetejéről esővízlevezető bádoglemezt, füstcsöveket, ón-vörösréz lemezeket, horganyzott bádoglemezt tulajdonítottak el több mint 8 000 000,- Ft értékben, a rongálással pedig 220 000,- Ft kárt okoztak.

A terhelt ezen túl 2022 áprilisában a MÁV területén egy forgalomból kivont mozdony ablakát is betörte és a mozdonyból kábeleket tulajdonított el. 

Egy másik alaklommal a férfi egy győri szálloda udvarán lévő sátor oldalát felvágta, és abból lopott el kerti szerszámokat, fűnyírót, fürdőszobai eszközöket.

A vádlott ezen túlmenően 2021 és 2023 között további négy bűncselekményt is elkövetett, épülő társasházból és üzletekből is lopott. 

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség több rendbeli, többszörösen minősülő lopás miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel tizenegy évig terjedő szabadságvesztés.
 

Fotó: Pixabay