Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nyugdíjast vert meg saját házában egy 19 éves férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki a sértettet az otthonában bántalmazta, majd ki is rabolta.

 

Az eset még tavaly ősszel történt, amikor a 19 éves vádlott ittas állapotban kereste fel a sértettet. Őt a sértett még az udvarban távozásra szólította fel, de a fiatalember ennek nem tett eleget, sőt követte a házába, ahol a nyugdíját követelte tőle.

Mivel a sértett a nem tett eleget a követelésnek, az elkövető több alkalommal ököllel arcon ütötte őt, aki többszörös arccsonttörést szenvedett. Ezután a fiatalember talált a házban egy rugós bicskát, majd azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem adja oda a nyugdíját, leszúrja.

A férfi végül 7.800 forintot talált a sértett egyik nadrágzsebében, melyet magához vett. Mielőtt távozott volna, még egyszer megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha megkapja a nyugdíját és abból nem ad oda neki 50.000 forintot, le fogja szúrni.

A tettes akár 13 évet is kaphat.

 

Fotó: Illiusztráció/Pixabay